LUCRĂRI DE INVESTIȚII ÎN MUNICIPIU DIN TREI SURSE DE FINANȚARE

LUCRĂRI DE INVESTIȚII ÎN MUNICIPIU DIN TREI SURSE DE FINANȚARE

În conferința de presă din data de 1 martie, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre lucrările de investiții care vor fi făcute în acest an în municipiul Giurgiu dar și despre posibilitățile de finanțare pentru acestea.

Prima sursă de finanțare sunt fondurile naționale, în care vor intra asfaltarea celor 34 de kilometri de străzi de piatră și pământ, construirea sălii de sport pentru Școala gimnazaială nr. 7 și finalizarea bazinului de înot didactic de la Steaua Dunării. Accesarea fondurilor europene este cea de-a doua variantă de finanțare pusă în calcul de executiv pentru demararea altor lucrări de investiții. Se estimează că până în vara acestui an va fi depus proiectul pentru anveloparea blocurilor de locuințe, fiind vorba in total despre circa 250 de scări de blocuri. De asemenea, până la sfârșitul lunii aprilie vor fi depuse proiectele pentru reabilitare a 16 instituții de invățământ preuniversitar din municipiu.

Ultima sursă de finanțare de care se va folosi municipalitatea pentru demararea altor lucrări, va fi contractarea unui credit cu o perioadă de grație de 3 ani și de 10 ani de maturitate, dacă acesta va fi aprobat in sedinta ordinara din 3 martie.

” Cu banii obținuți prin contractarea creditului vom continua modernizarea străzilor, respectiv zona Negru Vodă-Cărămidari, strada Gloriei și Industrială Nord, vom realiza parcările adiacente blocurilor de locuințe. În continuare, în oraș sunt lucrări de investiții care au finanțarea asigurată si vor fi reluate. Mai avem de acoperit la pista de atletism aproximativ 600 milioane lei vechi, care va fi finalizată în vara acestui an, ” a subliniat primarul Nicolae Barbu. Cu privire la acest credit, edilul șef a specificat că nu va depași gradul de îndatorare pe care l-a preluat in 2012, respectiv 34% si care intre timp a scazut la 9%. Astfel, daca va fi aprobat, gradul de indatorare a municipiului va ajunge la circa 22%.

Ultima modificare: 01.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ÎNTÂLNIRE INTERACTIVĂ A MEMBRILOR AMR SUD-MUNTENIA PE TEMA ACHIZIȚIILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.